KORT FORTALT, HVA ER RADON?

Annonse

Radon er en luktfri gass som dannes fra radioaktive stoffer i berggrunnen, og finner veien inn i boliger via sprekker i grunnen, grunnvann og sprekker i konstruksjonen. Radon er dessverre svært farlig, og gir blant annet økt risiko for lungekreft. Dette kan være vanskelig å oppdage uten å gjøre en måling med riktig måleutstyr. Hos Trygg og sikker finner du elektrisk radonmåling som både er enkel å bruke, svært nøyaktig og ikke minst rimelig å kjøpe – til en bra pris.

Airthings Home digital radonmåler kan brukes i boliger, i offentlige bygg og på arbeidsplasser. Dette er radonmåleren som passer for alle, her trengs ingen spesielle kvalifikasjoner for å måle radon. Sett inn batteriene og du er igang! Fordeler med Airthings Home er at du enkelt kan måle selv, det er batteridrevet, er rask og fleksibelt, nøyaktig, enkel betjening, og displayet viser gjennomsnittsverdi for radonkonsentrasjon i Bq/m3 fra siste døgn.

De siste årene har Radonkonsentrasjonene økt i nyere boliger, noe som betyr at det er ofte høyest i disse boligene. Det anbefales at det settes inn tiltak fra Statens strålevern når det blir et radonnivå over 100 Bq/m³, selv om det er innenfor samme byggefelt så kan det være store forskjeller .Nå har det også blitt et krav til alle som har utleieboliger, om at de må ha en godkjent rapport fra statens strålevern – der de må følge måleprosedyrer. Kravet for å følge denne rapporten er at du må  måle minst to måneder, som er midten av oktober til midten av april. Den viktigste plasseringen av radon måleren skal være i to oppholdsrom, soverom og stue, og du må også måle et rom i hver etasje.

Har du ikke målt radon i din bolig? Da er det nok mange som lurer på hva de trenger for å måle selv? Da kan jeg anbefale at du kjøper Airthings home radonmåler hos Trygg og sikker, dette gjør det enkelt å måle radon selv hjemme. De følger prosedyrer med måleutstyr fra statens strålevern.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s