17.MAI 2019

Vi var kjempe heldige med været på 17.mai, solen varmet så mye at det i grunn var alt for varmt. Skulle ønske det var litt mer overskyet, det var to slitne kropper som var glade for å få gå ut av toget, den varmen som var gjorde virkelig noe med kroppen – skikkelig bunadsvær med andre ord. Uansett,17.mai blir alltid hva du gjør det til og her til lands har vi tross alt ikke råd til å være avhengig av været. Dette er en dag som går unna på et blunk, og for meg betyr denne dagen tid sammen med familien, spise masse god mat, og is. Å det viktigste, å føle seg fin i sin norske bunad.

Etter at vi gikk ut av toget, så stoppet vi opp for og se på russen som ble med videre –  det ble en fin mulighet til å samle opp russekort. Det er noe vi selvfølgelig måtte sette av tid til i år. Det gir meg likevel så mye, for det er helt fantastisk å se hvor mye glede barna får av disse russekortene. Man får jo tidenes flashback da vi var barn selv, som sprang etter russen for og samle opp mest mulig kort. Å gøy er det!

Jeg gleder meg hvert år til 17.mai, da barna skal gå med sine fine strikka nordmørsbunad. De bærer den med en stolthet jeg tviler på har sett før. De er jo bare så vakre i dem. Dette er bunader som de kan ha lenge, og det er det som er så fint med dette plagget, det vokser bare med deg. Et plagg barna skal få ta vare på, til sine egne barn en gang.

Håper dere alle hadde en kjempefin dag, jeg kjenner at det er godt at hverdagen er tilbake igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s