INSPIRSJON TIL 17.MAI BORDET

Hei.

Det nærmer seg nasjonaldagen, dagen vi alle gleder oss til og i år blir årets 17. mai-feiring litt annerledes enn vanlig. Selv om nasjonaldagen blir feiret sammen med bare de aller nærmeste, så er det hyggelig å få pyntet et vakkert festbord. Uansett hvordan dagen kommer til og bli, så er det viktig og se det positive i det – å gjøre det så godt man kan ut av situasjonen som vi står i. Det er en veldig god grunn til å pynte opp ekstra hjemme, for feiring skal det bli. Her på møre har vinteren virkelig klort seg fast, og dette er første gangen på tretti år at jeg får oppleve at vi har snø langt ut i mai. Det er noe spesielt og stemningsfylt med dette vinterlyset som gir deg en skikkelig energipåfylling når det reflekteres i snøen på utsiden – men feires det skal det.

Jeg har lyst til og gi dere en inspirasjon til en vakker, men enkel 17.mai borddekking med lekre produkter fra Nille slik at jobben med å dekorere bordet kanskje blir litt lettere. En inspirerende borddekking trenger langt i fra å koste skjorta!

Jeg har dekket bordet i en lys og naturlig stil som kanskje kan gi deg inspirasjon til dine egne forberedelser, til og få den perfekte stemningen til 17.mai. Ved å kombinere glass og lin får du et harmonisk og lekkert uttrykk i borddekkingen. Dersom du i tillegg tar opp fargen i duken i dekoren blir resultatet gjennomført og vakkert.

Gi hedersplassen på bordet ditt til bord flagget, for ingenting sier mer 17. mai enn flagg.

Til nasjonaldagen er det naturlig å pynte i rødt, hvitt og blått, men du trenger ikke nødvendigvis blomster i alle tre fargene. Fyll opp vasene med dine favoritt blomster ved å skape et sommerlig og lunt uttrykk som skaper balanse og en fin helhet.

Jeg har selv laget meg en vårlig bukett som består av blomster i hvitt og de typiske lyse grønne nyansene som finnes i naturen på denne årstiden. En stor vase med en bugnende bukett er nærmest alt man trenger for å dekke et vakkert bord, Dekorer gjerne vasen med norske flagg, da får du den rette stemningen rundt det dekkende bordet.

Det finnes utrolig mange måter å legge bestikk på, dekorer gjerne med bånd som du kan bruke år etter år, da blir bordet ekstra festlig. Men bånd knyttet rundt bestikket, føler gjestene seg ekstra velkommen til bords. Her er det bare fantasien som setter grenser til hvordan man kan style opp borddekkingen.

Jeg har valgt å pynte opp bestikket med det lille ekstra som sløyfebånd og brukt brudeslør som dekor. Blomsten er like fin å dekorere med når den tørker. De kan stå alene i en enkel farge, mikses med mange varianter av andre blomster. Brudeslør er fantastiske å bruke i buketter, i vaser, liggende, stående eller helt alene.

   

Håper du plukker opp noen tips! Bare 2 dager igjen til en av årets fineste dager. Håper du fikk litt inspirasjon til å dekke bord, nå er det bare å glede seg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s